Categorie: ,

Lady Linn and her Magnificent Seven

Jazzy Pop en Soulful Swing. Big Voice. Voor hen die een oog hebben voor het talent van Lady Linn – echte naam Lien De Greef – is deze naam reeds een gevestigde waarde.

But Lady Linn also had something jazzy on her mind… Lady Linn zelf is een groot fan van ‘old swing jazz’ en uiteindelijk overtuigd over het appeal en de danspower van deze muziek, besliste zij om een groep op te richten die deze swing terug op de scène kon brengen en zo was ‘Lady Linn and Her Magnificent Seven’ geboren. Deze muziekgroep met professionele muzikanten, allemaal afkomstig uit het ‘Conservatorium’ in Gent speelt nu al 4 jaren samen.

Aanvankelijk brachten zij interpretaties van bestaande klassieke Jazz-liedjes. In 2006 besliste Lady Linn een stap verder te gaan en zelf een aantal songs te schrijven voor de band. De eerste single ‘Shopping’ bracht veel teweeg en kreeg veel airplay op Radio 1. Dit leidde tot de release van de full album ‘Here we go again’.

In 2017 gaf ze de songs van andere Belgische en Nederlandse artiesten de Jazzy sound tijdens het VTM-programma Liefde voor Muziek.
Jazz lovers en andere muziekliefhebbers : stay tuned for the soul of Lady Linn!

De 7 muzikanten die Lady Linn omringen op dit album en op het podium, The Magnificent Seven, behoren tot het kruim van de Belgische muziekwereld. Een aantal onder hen spelen al jaren met Lady Linn en met z’n allen drukken ze hun stempel op het herkenbare, coherente maar ook frisse geluid van de nieuwe plaat.

The Magnificent Seven:
– Joris Caluwaerts (piano)
– Filip Vandebril (bas)
– Steven Van Gelder (drum)
– Kas Longman (gitaar)
– Yves Fernandez (trompet)
– Marc De Maeseneer (saxofoon)
– Frederik Heirman (trombone)

Facebooktwittermail

Tags: , , , , ,

Tarieven

    Prijs op aanvraag

Video's / Fotogalerij

Lady Linn - Sing Your Heart Out (Qmusic)

 

Deze band boeken?

Vraag een offerte aan

  • Jouw evenement
  • Hidden
  • :
  • Jouw gegevens
  • Bedrijfsgegevens (indien van toepassing)
  • Make My Day houdt rekening met de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Uw contactgegevens zullen dan ook nooit aan derden worden doorgegeven. Door deze nota aan te vinken geef je ons toestemming dat we je op de hoogte mogen houden. In het geval we een nieuwsbrief zouden versturen dan gebeurt dit eerder sporadisch (wij houden ook niet van spam) en krijgt u altijd de mogelijkheid om uit te schrijven. Make My Day behoudt het recht om de policy te allen tijde te wijzigen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Hulp nodig bij het zoeken van een geschikte artiest voor uw evenement?

Contacteer ons