Categorie:

Hoewel Bart Herman aanvankelijk in het Engels zong werd er gekozen voor het Nederlandstalige repertoire. In 1993 scoorde hij zijn eerste nummer 1 hit “Ik ga dood aan jou” en haalde het daaropvolgende album ”Metropool” meteen goud.

Inmiddels werden al 10 Cd’s van eigen hand ingeblikt en ontwikkelde Bart Herman zich tot een veelgevraagd en hooggewaardeerd artiest op de podia van de Lage Landen met een eigenzinnige muziekgenre dat nog het best te omschrijven valt als een mengeling van luisterlied, rock en roll en Latijnse ballades. Zelf spreekt hij van de “Tuimelkruid-sound”.

Naast zanger was hij ook vaak te zien in tal van Tv-shows, panels en spelprogramma’s en dook hij zelfs op als gastacteur in series als “Wittekerke” en “Spoed”. Hij vertolkte ook de rol van Pontius Pilatus in de musical Jesus Christ Superstar. In 1996 presenteerde hij de Vlaamse versie van het spelprogramma “Doet-ie het of doet-ie het niet” op VT4.

Naast een veelgevraagde podiumartiest in de culturele centra en op diverse festivalpodia is Herman ook een gerenommeerd auteur-componist. Zijn aangeboren muzikale feeling (Bart Herman is autodidact) en zijn opleiding als germanist zijn hier uiteraard niet vreemd aan.
Naast het schrijven van zijn eigen teksten vertaalde hij ook talrijke liedjesteksten uit het Frans, het Engels, het Duits en het Spaans naar het Nederlands, zowel voor zichzelf als voor andere artiesten. Voorbeelden hiervan zijn het album “De slag van mijn hart”(vertalingen van het werk van J.J.Goldman) en “Ogen van lood”(Les yeux revolver) van Marc Lavoine.

Facebooktwittermail

Tags: ,

Tarieven

    Prijzen op aanvraag

Video's / Fotogalerij

Bart Herman - Ik Ga Dood Aan Jou (Café Corsari)

 

Deze artiest boeken?

Vraag een offerte aan

  • Jouw evenement
  • Hidden
  • :
  • Jouw gegevens
  • Bedrijfsgegevens (indien van toepassing)
  • Make My Day houdt rekening met de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Uw contactgegevens zullen dan ook nooit aan derden worden doorgegeven. Door deze nota aan te vinken geef je ons toestemming dat we je op de hoogte mogen houden. In het geval we een nieuwsbrief zouden versturen dan gebeurt dit eerder sporadisch (wij houden ook niet van spam) en krijgt u altijd de mogelijkheid om uit te schrijven. Make My Day behoudt het recht om de policy te allen tijde te wijzigen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Hulp nodig bij het zoeken van een geschikte artiest voor uw evenement?

Contacteer ons