The Belgian Dixie Kings

Offerte voor deze Mobiele band

Categorie:

The Belgian Dixie Kings

Eind jaren ‘70 ontstonden er in Belgisch-Limburg een aantal dixielandformaties, die de stijl van de jaren ‘20 opnieuw tot leven lieten komen. Met namen zoals the Deep Creek Jazzuits, The Piccolo Dixieland Band en de Down Town Jazz Gang – om er maar enkele te noemen – nam Belgisch-Limburg plots een belangrijke plaats in, in de dixieland-scene. Na het vallen en opstaan van tal van dixie-bands in Limburg, staken 4 muzikanten de hoofden bijeen om iets unieks te doen. Dixielandmuziek spelen met “VIER” muzikanten: een revolutie! De Limburgse dixielandscène stond op zijn kop!

Frank, Danny, Patrick en Carlo legden de basis van het unieke concept: The Belgian Dixie Kings. Het menu van de Dixie Kings bestaat niet alleen uit doordeweekse jazzmuziek of saaie New-Orleans-‘stomps’ … maar een mix van eigentijdse dixieland & swing music met soms zelfs een vleugje bebop en latin.

Hun cd ‘Off The Record’ is de ‘kroon’ op hun werk geworden. The Belgian Dixie Kings waren al te gast op talrijke jazzfestivals en jazzclubconcerten in tal van Europese landen.

Facebooktwittermail

Tags: , , , , , , ,

Tarieven

  Prijs (Excl. BTW en transportkosten):

  • The Belgian Dixie Kings (4 x 45′ in 3 uur): op aanvraag

Video's / Fotogalerij

 

Deze Mobiele band boeken?

Vraag een offerte aan

 • Jouw evenement
 • Hidden
 • :
 • Jouw gegevens
 • Bedrijfsgegevens (indien van toepassing)
 • Make My Day houdt rekening met de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Uw contactgegevens zullen dan ook nooit aan derden worden doorgegeven. Door deze nota aan te vinken geef je ons toestemming dat we je op de hoogte mogen houden. In het geval we een nieuwsbrief zouden versturen dan gebeurt dit eerder sporadisch (wij houden ook niet van spam) en krijgt u altijd de mogelijkheid om uit te schrijven. Make My Day behoudt het recht om de policy te allen tijde te wijzigen.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Hulp nodig bij het zoeken van een geschikte artiest voor uw evenement?

Contacteer ons