Elisabeth Wolf

Offerte voor deze artiest

Categorie:

Elisabeth Wolf is een Belgische componist, pianist. Ze is vooral bekend door haar persoonlijke stijl. Haar werk bestaat hoofdzakelijk uit pianocomposities met elegante, expressieve melodieën. Ze combineert onconventionele harmonieën en vrije vormen, telkens overgoten met een vleugje romantiek.

Elisabeth Wolf zag het levenslicht op 9 februari 1974. Ze werd geboren in het landelijke dorpje Lubbeek. Toen Elisabeth op jonge leeftijd pianolessen begon te volgen, werd het al snel duidelijk dat haar vingers een eigen leven begonnen te leiden. In plaats van toonladders en sonates te leren, creëerde ze telkens weer haar eigen composities. Het was pas na een optreden op de middelbare school, waar ze haar eerste compositie speelde, dat ze te horen kreeg dat ze getalenteerd was. Vanaf dat moment kreeg ze, als enige leerling, de sleutel van één van de ‘geheime vertrekken’ van de zusters van de school, waar een piano stond, om tijdens de speeltijden te kunnen oefenen.

Toen Elisabeth nog maar vijftien was, gaf ze al haar eerste optreden in Tel Aviv, Israël,. Een jaar later speelde ze in Vera Cruz in Mexico. De jaren erna gaf ze nog verschillende optredens in binnen- en buitenland.

Nu, na een lange pauze, brengt ze haar eerste cd uit: “Out of the Blue”. De titel verwijst naar hoe haar vingers op piano een eigen leven leiden waaruit “out of the blue” een compositie ontstaat.

Facebooktwittermail

Tags: , , ,

Video's / Fotogalerij

 

Deze artiest boeken?

Vraag een offerte aan

  • Jouw evenement
  • Hidden
  • :
  • Jouw gegevens
  • Bedrijfsgegevens (indien van toepassing)
  • Make My Day houdt rekening met de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Uw contactgegevens zullen dan ook nooit aan derden worden doorgegeven. Door deze nota aan te vinken geef je ons toestemming dat we je op de hoogte mogen houden. In het geval we een nieuwsbrief zouden versturen dan gebeurt dit eerder sporadisch (wij houden ook niet van spam) en krijgt u altijd de mogelijkheid om uit te schrijven. Make My Day behoudt het recht om de policy te allen tijde te wijzigen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Hulp nodig bij het zoeken van een geschikte artiest voor uw evenement?

Contacteer ons