Midnight Blue Birds

Offerte voor deze band

Categorie: , ,

Midnight Blue Birds and their Sentimental Gentlemen is een close harmony singing group naar het voorbeeld van de heerlijk nostalgische meidenswing uit de oorlogsjaren. Hun programma is bijzonder gevarieerd. Ze brengen zowel dansbare swing, hartbrekende ballads, als zelfgearrangeerde jazzhits. De Birds, drie in getal, hebben elk een uniek stemgeluid dat op een haast zusterlijke wijze blendt. Net als dat van The Boswell Sisters, die met hun driestemmige harmonie menig hart sneller deden slaan, en op wier repertoire dat van de Birds geïnspireerd is.

Charlotte, Evelien en Nona ontmoetten elkaar op het conservatorium van Gent. Ze besloten zich aan hun gedeelde liefde voor close harmony te wijden en zochten drie rasechte jazzmuzikanten uit om hen daarbij te helpen. Cyriel, Gert en Nils of de Sentimental Gentlemen, zoals zij later zouden worden gedoopt, bleken een schot in de roos. Hun raspende gitaarspel, hummende basloopjes en deurmatborstelige shuffles brengen de stijfste hark aan het dansen. Bovendien is hun enthousiasme bijzonder aanstekelijk. Voeg daar wat spontane choreografie en ondeugende humor aan toe, en je waant je met een vingerknip in een film van Arthur Lubin of op een militaire vaudeville.

Facebooktwittermail

Tags: , , , ,

Tarieven

   

   

Video's / Fotogalerij

Midnight Blue Birds and their Sentimental Gentlemen - Boogie Woogie Bugle Boy

 

Deze band boeken?

Vraag een offerte aan

 • Jouw evenement
 • Hidden
 • :
 • Jouw gegevens
 • Bedrijfsgegevens (indien van toepassing)
 • Make My Day houdt rekening met de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Uw contactgegevens zullen dan ook nooit aan derden worden doorgegeven. Door deze nota aan te vinken geef je ons toestemming dat we je op de hoogte mogen houden. In het geval we een nieuwsbrief zouden versturen dan gebeurt dit eerder sporadisch (wij houden ook niet van spam) en krijgt u altijd de mogelijkheid om uit te schrijven. Make My Day behoudt het recht om de policy te allen tijde te wijzigen.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Hulp nodig bij het zoeken van een geschikte artiest voor uw evenement?

Contacteer ons