Categorie:

Met meer dan 50 jaar carrière als zanger, wordt Will Tura gezien als één van onze beste Belgische artiesten in zijn genre. Het is niet voor niets dat ze hem de ‘keizer van het Vlaamse lied’ noemen.

In 1957 maakte Will Tura zijn eerste single “Bye Bye Love”, een vertaling van een Amerikaanse succeslied met Belgisch grootste uitgever Jacques Kluger. Toen hij de smaak te pakken kreeg in het schrijven en zingen van liedjes, bracht hij zijn eerste singles “Amapola”, “Blauwe Kimono” en zijn eerste hit “Eenzaam zonder jou” uit. Vandaag de dag identificeert men Will Tura met het liedje “Eenzaam zonder jou” en natuurlijk kent iedereen in Vlaanderen deze single wel, zeker omdat deze gekend is als één van de grootste Vlaamse hitten aller tijden.

Vele hits volgden nog zoals “Draai 797204”, “Arme Joe”, “Nu sta ik daar”… en dit gemaakt uit verschillende muziekgenres als kleinkunst en chanson tot rock ‘n’ roll en country. Ook is hij bekend om het maken van levensliedjes (wat ook een bepaalde genre is). Onder levenslied verstaat men liedjes die betrekking hebben tot het dagelijkse leven met name sentimentele verhalen uit het leven waarbij men deze uitdrukt op een melodramatische wijze. In 1984 bracht hij een tribuutalbum uit ter gedachtenis aan Elvis Presley, één van zijn grootste idolen. Deze heeft hij samen opgenomen met Elvis’ begeleidingsgroep. Hij was onder andere ook grote fan van Nat King Cole en Frank Sinatra.

Jaren later lukt het Will Tura nog steeds om grote zalen vol te krijgen met zowel jong als oud publiek.

Facebooktwittermail

Tags: , , , , , , ,

Tarieven

    Prijs op aanvraag

Video's / Fotogalerij

 

Deze artiest boeken?

Vraag een offerte aan

  • Jouw evenement
  • Hidden
  • :
  • Jouw gegevens
  • Bedrijfsgegevens (indien van toepassing)
  • Make My Day houdt rekening met de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Uw contactgegevens zullen dan ook nooit aan derden worden doorgegeven. Door deze nota aan te vinken geef je ons toestemming dat we je op de hoogte mogen houden. In het geval we een nieuwsbrief zouden versturen dan gebeurt dit eerder sporadisch (wij houden ook niet van spam) en krijgt u altijd de mogelijkheid om uit te schrijven. Make My Day behoudt het recht om de policy te allen tijde te wijzigen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Hulp nodig bij het zoeken van een geschikte artiest voor uw evenement?

Contacteer ons