Iris Hendrickx brengt debuut-cd uit

Gepubliceerd op 7 maart, 2018

Iris Hendrickx brengt debuut-cd uit

Iris Hendrickx, topsopraan uit Oud-Heverlee, heeft getekend bij het klassieke muzieklabel Centaur Records. Binnenkort brengt ze haar debuut-cd uit, “French Opera Aria’s”. Iris is een sterke en energieke vrouw die haar weg heeft geslagen door de harde muziekwereld. Deze realisaties wou ze vieren door een cd te maken waarin de sterke vrouw in de spotlights wordt gezet.

Met haar cd geeft ze een stem aan alle verlaten vrouwen die ondanks alles een opmerkelijk doorzettingsvermogen en grootmoedigheid tonen. “Verlaten worden is ook vandaag tragisch: buiten de emotionele leegte, vormt het ook een reële bedreiging voor de identiteit van de vrouw”, zegt Iris.

De meeste mensen kennen haar als halve finaliste van de Koningin Elisabethwedstrijd in 2008 en van haar optredens in bekende operahuizen en concertzalen zoals Opera Vlaanderen. Daarnaast was ze de eerste sopraan die mocht meezingen op Tomorrowland met het Nationaal Orkest van België. Ook Make My Day heeft al een aantal keer met haar samengewerkt, onder andere voor de Davis Cup en de Mechelse Kerstjumping. Daar zong Iris de nationale volksliederen.

Naast de debuut-cd doet ze binnenkort mee in een afscheidsconcert en is ze druk in de weer met de voorbereidingen van haar tweede cd. In het afscheidsconcert speelt ze Vina Bovy, de wereldberoemde Gentse Sopraan. Het afscheidsconcert zal doorgaan in de Vlaamse Opera tijdens de Gentse Feesten.

Make My Day wenst Iris Hendrickx nog alle geluk en succes toe en wij kijken alvast uit naar haar eerste cd!

 

(Bron: HLN – SVDL)

Facebooktwittermail