Johan Kalifa Bals (De Buurtpolitie) wordt stripfiguur!

Gepubliceerd op 13 oktober, 2017

Johan Kalifa Bals (De Buurtpolitie) wordt stripfiguur!

Dat het VTM-programma De Buurtpolitie populair is bij heel kijkend Vlaanderen, is geen geheim. Na de serie, de dvd en de langspeelfilm komt het productiehuis Zodiak met een stripverhaal over de reeks. Vanaf 30 november zal onder andere het personage van Johan Kalifa Bals (Obi Basu) te vinden zijn in de boekhandel.

De tekenaar van de strip, Nix – Marnix Verduyn (bekend van Kinky & Cosy), bekeek tientallen afleveringen als voorbereiding. “Ik kende de reeks, maar vond dat ik de personages beter moest leren kennen. Hun humor, hun psychologische diepgang. Ik heb ook veel vragen afgevuurd op de producer, dat heeft me enorm geholpen. Ik ben blij dat de stripverhalen hun eigen leven mogen leiden.”

De titel en het verhaal zijn nog niet bekend, maar Toon Horsten van de uitgeverij (WPG Uitgevers – bekend van de strips van FC De Kampioenen, Suske & Wiske,…) bevestigt dat er minstens drie strips zullen worden gemaakt. “De stripreeks zal wel iets meer op humor drijven dan de reeks, daar was iedereen het mee eens.”

 

Bron: Het Nieuwsblad

Facebooktwittermail