Categorie:

Als student aan de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen leerde Bart Kaëll heel wat uit het ‘vak’, maar de eerste echte ervaring kreeg hij dankzij Luc Appermont in diens kustshow. Het was diezelfde Luc die in 1982 Bart contacteerde voor deelname aan de Baccara-beker, waar hij als totaal onbekend individu de publieksprijs in ontvangst mocht nemen.

In 1983 hoorden we voor het eerst iets op de radio over Bart Kaëll. Symphonie was de eerste single en een klein succes. Mede dankzij de lokale radio’s kreeg Bart Kaëll kansen met onder andere “Hallo dag Bart” en “Op mijn eiland”. Pas in 1986 kreeg hij de waardering die hij verdiende met “La mamadora”. In 1989 kreeg Bart steun van Roland Verlooven en ontstonden succesliedjes als “De Marie-Louise”, “Duizend terrassen in Rome” en “Zeil je voor het eerst”. Mede dankzij VTM kregen Vlaamse artiesten meer hits dan voordien en steeg de platenverkoop sterk. Bart werd door VTM gecontacteerd om de VTM Mini-playback-show te presenteren en dat werd een waar schot in de roos. Ondertussen waren reeds diverse lp’s en cd’s van Bart verschenen. Ook de Soundmixshow mocht Bart bij VTM presenteren. Hits als “Mooi om te zien”, “Marlene”, “Mooi weer vandaag” en “Samen in de zon” wisselden elkaar af. In 1994 volgde Bart Walter Capiau op als presentator van “Het rad van fortuin”. In 1997 zou er definitief een doek vallen over dit programma, maar voor Bart Kaëll was dit geen probleem. In 1998 staat hij er weer met bijvoorbeeld de single “Ik heb je lief”, een vertaling van “The last farewell” van Roger Whittaker. En na lange tijd wachten is ook Bart er weer met een nieuwe full-cd, namelijk Noord & Zuid. Bart’s single Calypso is een vertaling van Calypso van John Denver.

2007 was voor Bart een jubileumjaar als “25 jaar professioneel zanger” en dat werd feestelijk gevierd met verschillende concerten.
Hij was ook te gast op het Schlagerfestival en trad er op voor 30.000 mensen in 4 dagen.
De nieuwe zomersingle van Bart Kaëll, “Waar zijn de piraten ?” is een aanstekelijk en vrolijk “folk”-nummer met als thema de “zee” en “piraten”.
In dit jubileumjaar verschijnt ook een nieuwe full-cd met alle grootste hits van Bart én nieuwe liedjes.

De agenda van Bart Kaëll staat ruim volgeboekt met optredens dankzij zijn stijlvol entertainment en Vlaams en internationaal repertoire. Voor al zijn optredens zorgt Bart steeds voor een professionele omkadering.

Facebooktwittermail

Tags: , , ,

Tarieven

  Prijs (Excl. BTW en PA):

  • Live on tape – voor 23u30 (1 x 40′): 2610 EUR
  • Live on tape – vanaf 23u30 (1 x 40′): 3110 EUR
  • Live: op aanvraag

Video's / Fotogalerij

Bart Kaëll - Peizde nog aan mij (Van Gils & Gasten)

 

Deze artiest boeken?

Vraag een offerte aan

 • Jouw evenement
 • :
 • Jouw gegevens
 • Bedrijfsgegevens (indien van toepassing)
 • Make My Day houdt rekening met de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Uw contactgegevens zullen dan ook nooit aan derden worden doorgegeven. Door deze nota aan te vinken geef je ons toestemming dat we je op de hoogte mogen houden. In het geval we een nieuwsbrief zouden versturen dan gebeurt dit eerder sporadisch (wij houden ook niet van spam) en krijgt u altijd de mogelijkheid om uit te schrijven. Make My Day behoudt het recht om de policy te allen tijde te wijzigen.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Hulp nodig bij het zoeken van een geschikte artiest voor uw evenement?

Contacteer ons